Das Schöne passiert
Wenn Man Grenzen passiert
SA 01.10.22 - SO 09.10.22

Chopin meets the blues - Peter Beets & The New Jazz Orchestra

Peter Beets zoekt de muzikale grenzen op

In het concert Chopin meets the blues van de internationale sterpianist Peter Beets speelt zijn spraakmakende 18-koppige bigband meeslepende muziekstukken van de grootste componisten aller tijden, onder wie Rachmaninov, Tsjaikovski en Chopin. Dat doen ze op 1 oktober in het Muziekcentrum in Enschede.

De originele muziekstukken ondergaan een ingrijpende behandeling, maar hun unieke identiteit blijft toch overeind tijdens de swingende uitspattingen, avontuurlijke improvisaties en soms ook verstilde emotie.

Kom luisteren en kijken naar een spetterend concert met een adembenemende combinatie van ritme, melodie, ontroering, uitbundigheid en avontuur. Op het puntje van je stoel word je meegenomen op deze spannende, opwindende en swingende reis met klassieke muziek en blues als startpunt.

Eén ding is zeker: een concert met Peter Beets is nooit saai. Peter zoekt graag de muzikale grenzen op en is hierin zowel verbindend, inspirerend als uitdagend. Zijn weergaloze passie zorgt voor een besmettelijke chemie voor zowel muzikant als luisteraar. Om op dit niveau te kunnen spelen zoekt hij zijn medespelers en repertoire met zorg uit.


Tickets

 • 01.10.2022

  20.00 uur

  Waar: Muziekcentrum. Noorderhagen 27, Enschede
  Wanneer: zaterdag 1 oktober om 20:00 uur
  Voor wie: Iedereen
  Kosten: 22,50 euro