Das Schöne passiert
Wenn Man Grenzen passiert
SA 01.10.22 - SO 09.10.22

In de Gloria, Stedelijk Koor Enschede en Kammerchor Uelsen

Het Stedelijk Koor Enschede treedt op zondag 2 oktober samen met het Kammerchor Uelsen op in De Grote Kerk in Enschede. Het wordt een bijzonder concert met het Gloria van Vivaldi op het programma. Vivaldi wordt afgewisseld met muziek uit heel andere sferen, zoals Imagine van John Lennon en songs van onder anderen Dolly Parton en Benny Goodman.

Ook bijzonder is dat er geen klassieke orkestbegeleiding is, maar een combo van de befaamde jazzmusici Ruud Ouwehand, John Hondorp en Sebastiaan Hondorp. Het wordt derhalve een swingende uitvoering.

De algehele leiding is in handen van Armanda ten Brink. Ze is een gedreven dirigent en koorleider met een ruime staat van dienst. Ze is een groot liefhebber van moderner materiaal, zo ook cross-overmuziek en schuwt ook daarin de uitdaging niet.
Solisten zijn sopraan Sarah Bouwers en tenor Tobias Klomp. Sarah heeft er zin in. Zij houdt erg van cross-over. Von klassiek tot rock, van chansons tot musicals… Ze zingt het allemaal. Ook Tobias Klom past met zijn veelzijdige achtergrond perfect bij het Stedelijk Koor Enschede.