Das Schöne passiert
Wenn Man Grenzen passiert
SA 01.10.22 - SO 09.10.22

Young Europe

Meld je snel aan, want vol = vol!

Doe mee aan het euregionale event “Young Europe” op 6 oktober! Kruip in verschillende rollen en overtuig anderen van jouw standpunt tijdens het debat. Een mooie kans om aan de slag te gaan met actuele vraagstukken, jongeren uit Nederland en Duitsland te ontmoeten en meer te leren over de grensregio en (politiek-bestuurlijke) cultuurverschillen. Meld je via het aanmeldformulier hieronder aan!

Wat gaan we precies doen?
Tijdens de middag krijgen we een gastcollege van Ute Schürings over de cultuurverschillen tussen Nederland en Duitsland in het algemeen en op bestuurlijk niveau. Daarna gaan we zelf aan de slag met een simulatiespel. Voor de thema’s duurzaamheid en mobiliteit kruipen we in verschillende rollen: die van de Europese Unie, de Nederlandse regering, de Duitse regering, inwoners en andere betrokkenen. Vanuit die rollen gaan we met elkaar in debat over een aantal stellingen. Wie overtuigt de ander van zijn standpunt?

Het event wordt georganiseerd door de EUREGIO en de gemeente Enschede tijdens het Europese jaar van de jeugd. Mede mogelijk gemaakt door de Niedersächsische Staatskanzlei.

Bij vragen over dit evenement kun je contact opnemen met Manon Koopman van gemeente Enschede: m.koopman@enschede.nl.

Aanmelden


  • 06.10.2022

    Waar: Het Stadhuis in Enschede
    Wanneer: 6 oktober van 13:00 - 17:00 uur, inclusief lunch
    Voor wie: Jongeren in de grensregio tussen de 16 - 25 jaar
    Voorbereiding: Niet nodig